Image

Karin -

Image

Oscar -


Kul att du hittat hit!

Vi vill göra ditt jobb lite lättare. Om du vill få bukt med problemen som matolja och fett skapar avloppen där du bor och din kommun vill göra något vettigt med oljan istället, då har du hamnat rätt. Vi har riggat en “one-stop-shop” för källsortering och insamling av matolja från hushåll kan man väl säga.

Efter många år med Miljötratten i Spanien har vi nu varit verksamma i Sverige sedan 2011. Ändrade matvanor gör att allt fler blir varse om hur mycket skada matolja och fett gör i avloppen och hur mycket vi kan vinna av att istället använda oljan till fettåtervinning eller framställning av biogas och biodiesel. Källsortering av fett är lätt – och ett steg i rätt riktning mot ett hållbart samhälle.

Vi som jobbar med Miljötratten heter Oscar Pradas och Karin Sundby. Företaget heter Ideando AB; ideando på spanska betyder att “idea”, att komma på och utveckla idéer. Målet med våra idéer är att de ska leda till ett bättre och mer hållbart samhälle. Om du är nyfiken på att läsa mer om vårt arbete kan du besöka www.ideando.se.

Ideando AB är medlemmar i Avfall Sverige och Avfall Norge.


 
Ideando

Miljötratten säljs i Sverige av Ideando AB. Läs mer om oss på vår webbsida.
    Kontakta oss!